مراحل شست و شو مبل با رعایت نکات

نگهداری مبل

چند راهکار ساده برای مراقبت از مبلمان در منزل برای جلوگیری از آسیب دیدن و خرابی آن ها در مدت زمان کوتاه ، ضروری است. باید قبل از خرید مبلمان اطلاعات کافی در مورد جنس پارچه مبلمان ، قیمت و ویژگی های مختلف مبل داشته باشید. خرید مبل باید با در نظر گرفتن سبک دکوراسیون منزل انتخاب شود. پس از خرید مبلمان از راه های نگهداری مبل مطلع باشید تا بتوانید آن را تمیز و در عین حال سالم نگهدارید.

راهکار های ساده برای نگهداری مبل

زمانی که مبلمان مورد استفاده قرار نمیگیرد آن را با روکش بپوشانید. هر چند وقت یکبار مبلمان را با آب و صابون ملایم شست و شو دهید. شما میتوانید در مبلمانی که قسمت فلزی دارند و دچار زنگ زدگی شده اند را با ترکیب آب و سرکه از بین ببرید. در مبلمان چوبی میتوانید از روغن پارافین و یا روغن های مخصوص برای قسمت های چوبی استفاده کنید. چوب هایی با رنگ روشن را می توانید در مقابل نور خورشید قرار دهید تا خشک شود. نگهداری مبل یکی از کار های مهمی است که پس از خرید مبل باید انجام شود.

از قرار دادن مبلمان خود در مقابل نور خورشید خوداری کنید. زیرا باعث آسیب دیدگی پارچه آن می شود و برای انتقال آن از مکانی به مکان دیگر از روکش استفاده کنید تا کثیف نشود. و از مواد شوینده مناسب برای شست و شو استفاده کنید. تا مبل دچار ساییدگی نشود. مبلمان را با اب فشار قوی نشویید و همچنین بالشت ها و کوسن ها را با ماشین لباسشویی شست و شو ندهید.

روش های تمیز کردن مبل

ممکن است برای شما سوال باشد که برای تمیز کردن مبلمان با جنس های مختلف از چه روش های تمیز کردن مبل باید استفاده کنیم تا مبلمان آسیب نبیند. برای آشنایی بیشتر با انواع مبلمان میتوانید به دیگر مقالات ما در تعمیرات مبل باران مراجعه کنید. با گذر زمان مبلمان بر اثر اتفاقات مختلف مانند ریخته شدن نوشیدنی ها و مواد خوراکی بر روی مبل ، لکه شدن مبل با تماس دستان کثیف و دیگر موارد دچار کثیفی و آلودگی می شوند که نگران نباشید شما میتوانید با انجام چند کار مبلمان خود را در منزل تمیز کنید. برای نگهداری مبل خود مطالب مارا دنبال کنید.

مراحل تمیز کردن و نگهداری مبل

جاروکشیدن : در مرحله اول نگهداری مبل و تمیز کزدن آن ، باید از ذرات روی مبل و بین کوسن های مبل خلاص شوید. با جارو زدن مبل تمام ذرات ریز و درشت پاکسازی می شود. سپس با قسمت کردگیرجارو تمام قسمت های مبل را جارو کنید. تا تمام گردوخاک هایی که روی مبل نشسته ، تمیز شود. تمام درزها و چاک های مبل را پاکسازی کنید. کوسن ها و رویه های مبل را بتکانید. بعد تمام شدن این مراحل زیر مبلمان را تمیز کنید تا به قسمت های دیگر منتقل نشود.

برس کشیدن : ممکن است قسمت هایی از مبل جرم و خاک به پارچه چسبیده باشد که با جارو برقی تمیز نشود و یا فرادی که حیوان خانگی دارند ممکن است موهای سگ یا گربه به روی پارچه مبل چسبیده باشد که در این صورت باید با برس دستی تمامی این قسمت ها را تمیز کرده تا چیزی به مبل نچسبیده باشد. مراقب باشید در هنگام تمیز کردن مبل فشار زیادی به آن وارد نکنید تا آسیب نبیند.

مراحل تمیز کردن و نگهداری مبل

تمیز کردن سطوح غیر پارچه ای

به غیر از پارچه و رویه مبل باید قسمت های دیگر مبل که ممکن است از جنس چوب یا فلز و غیره باشند، را تمیز کنید. برای تمیز کردن قسمت های چوبی ، بعد از گرد گیری می توانید از روغن های مخصوص استفاده کنید. و برای قسمت های فلزی نیز بعد از گردگیری از تمیز کننده های فلزی استفاده کنید. در این مرحله مراقب باشید تا مواد تمیز کننده به قسمت پارچه مبل برخورد نکند.

مراحل شست و شو مبل با رعایت نکات

در مرحله اول شما باید تثبیت کننده رنگ و جنس پارچه را تهیه کنید. زیرا پس از شامپو زدن و شست و شوی مبل باید از آن ها استفاده کنید. تا رنگ و پارچه با دوام بماند. برای تهیه ی این تثبیت کننده ها می توانید به دارو خانه ها مراجعه کنید و یا از فروشگاه های معتبر تهیه کنید. پیشنهاد میکنید برای یادگیری استفاده از آن ها روی قسمتی از پارچه آن را تست کنید.

برای مرحله دوم برای پیش نظافت ، از محلول آب و سرکه استفاده کنید و با اسپری آن را به مبل بزنید توجه داشته باشید برای مبلمان با پارچه های تیره از آب خالی استفاده کنید. این مرحله باعث می شود تمیز کردن لکه ها راحت تر انجام شود.

حالا در قسمت سوم محلولی را که برای شستشو نیاز است را آماده کنید. از ترکیب آب و مقدار مناسب شامپوی غیر شیمیایی ، این محلول را آماده کنید و با پارچه ای آغشته به محلول بر روی مبل بکشید. سپس بعد از گذشت مدت زمان کوتاهی از حوله کاغذی برای پاک کردن آن استفاده کنید. توجه داشته باشید میزان استفاده از محلول غیر شیمیایی بسیار مهم است. زیرا اگر مقدار آن زیاد باشد باعث میشود پارچه رنگ بدهد و اگر کم باشد مبلمان شمارا تمیز نخواهد کرد.

مراحل تمیز کردن مبل

بخارشو کردن مبل مرحله ی چهارم است که با این کار کثیفی ها و آلاینده های روغنی از بین می رود. دستگاه بخار شو را در حالت ضعیف خود قرار دهید تا به مبل آسیب نزند. سپس از قسمت بالای مبل به قسمت پایین مبل را به آرامی تمیز کنید. اگر دستگاه بخار شو برای تمیز کردن مبل ندارید می توانید از مبل را باحوله لطیفی به همراه آب ولرم تمیز کنید.

این مقاله را مطالعه نمایید | تعمیرات مبلمان در کرج

شامپو زدن مبل با مرحله ی آب و مواد غیر شیمیایی متفاوت است. در مرحله ی قبلی نگهداری مبل ، آن کار را برای خیس کردن آلودگی ها انجام دادیم تا راحت تر تمیز شوند. در این مرحله محلول شامپو را با اسفنج نرمی بر روی مبل بکشید سپس اسفنج بفشارید تا کف کند و دوباره مبل را تمیز کنید. بعد از تمام کردن این کار ها حالا باید کف را تمیز کنید اگر بخارشو داشتید به راحتی میتوانید آن ها را تمیز کنید. در غیر این صورت به سرعت آن را با حوله نمناک تمیز کنید.

نکته مهمی که در نگهداری مبل وجود دارد ، در مورد تمیز کردن مبلمان ، این است که تمیز کردن هر مبل با جنس پارچه مختلف ، متفاوت می باشد. برای مثال برای تمیز کردن مبلمان چرمی از روش های دیگری برای تمیز کردن آن استفاده می شود.